登錄網站

用戶名

密碼

日本建築師Shinichi Ogawa 前衛大膽的設計

4已有 853 次閱讀  2010-10-31 00:23   標籤日本  建築師  Shinichi  Ogawa  室內設計 

日本建築師事務所小川真建構這所房子在日本廣島,它擁有一面可移動式玻璃牆面可完全敞開使室外庭院與室內連結在一塊。
October 30th, 2010

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Japanese architects Shinichi Ogawa & Associates have completed this house in Hiroshima, Japan, with one wall glazed in sliding panels that open onto a grassy courtyard.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Called Warehouse, the long narrow space has an open-plan interior.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

A free-standing structure in the double-height space houses cabinets and private rooms, while the top of the largest unit can be used as an extra floor.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

At night, light from the inside can be seen from the street through a frosted glass courtyard wall.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Photographs are by the architects unless stated otherwise.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Here’s more detail from the architects:


The house is essentially a large, “one room space” with functional furniture (millwork).

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

This site is located in the suburb, Higashihiroshima-shi in Hiroshima, Japan. There are low-rise houses vastly spread around this rural district.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

The building is a single volume house with dimensions of 3.0m H. x 8.0m W. x 21.5m L. with a courtyard enclosed by frosted glass.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

The interior of this “one room space” is composed of a hall, living/dining room and a kitchen, bathroom, Japanese-style room, study room, and a master bedroom, which are all laid out in a linear arrangement.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

This “one room space” is compartmentalized into several spaces by the floor level changes and the arrangement of functional furniture.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

The top of the functional furniture creates yet another floor, which is planned to be the child room, while the inside of this functional furniture is planned for private space.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Hence, while being able to feel and be part of this vast, “one room space”, simultaneously, one is able to have privacy, by aligning the top of the functional furniture to the same height.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

The interior space seamlessly connects with the courtyard on the south side of the house, due to the sliding glass doors which can fully open and let the interior become one with nature.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

This house enables a comfortable, luxurious space where the residents’ daily actions are accomplished and where one can live along with the change of nature.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa AssociatesWarehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

 

 

 

分享 檢舉